blogbericht

Een nieuwe behandeling: Metamorfosetechniek

Geschreven op 18 december 2013 door Helga Schroyens

metamorfose1

Robert St John ontdekte deze techniek via de voetreflexologie. Gaston St. Pierre werkte ze verder uit en verspreidde ze. Door eenvoudige aanrakingen van de spinale reflexen van voeten, handen en hoofd wordt de innerlijke levenskracht vrijgemaakt. Hierdoor kunnen vastzittende blokkades (die vaak ontstaan zijn in de prenatale periode) worden opgeheven. Je levenskracht kan terug vrij stromen!

De techniek bestaat uit een aantal zachte aanrakingen op voeten, handen en hoofd. Deze serie aanrakingen brengt een diepe ontspanning te weeg.

Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzones van de wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn. Geef je over aan aan je eigen levenskracht zonder controle of beter weten van het denken. Je levenskracht zit in het onderbewustzijn en weet wat je nodig hebt om te worden wie je in potentie bent. Geef deze levenskracht de ruimte om in lichaam en geest blokkades op te ruimen. Dan staat niets je meer in de weg en houd niets je meer tegen!

Metamorfosetechniek lijkt in de praktijk qua techniek verwant met voetreflexologie, alleen worden niet alleen de voeten behandeld, maar ook de handen en het hoofd.

Waarom worden dan precies de voeten, de handen en het hoofd behandeld:

– Onze voeten zijn niet alleen belangrijk voor ons fysiek evenwicht, maar stellen ons ook in staat letterlijk en figuurlijk stappen voorwaarts te zetten in het leven.

– Met onze handen zijn we vaak druk bezig, we zien hierin ook het woord handelen terug, m.a.w. daadwerkelijk dingen doen en uitvoeren.

– In ons hoofd wordt heel wat denkwerk verricht, zodoende is psychisch evenwicht even belangrijk als fysisch evenwicht bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Er is hier dus sprake van een drie-eenheid, waarmee de samenhang van de behandelde lichaamsdelen benadrukt wordt. Het is een holistische benadering.

Een zaadje heeft de aarde nodig om een plant of een boom te worden. De aarde lost de harde structuur van het zaad op, zodat de kiemkracht vrijkomt en het zaad kan worden wat het in potentie is: een eikel wordt een eik, een zonnebloempit wordt een zonnebloem. De levenskracht van het zaad haalt uit de aarde wat het nodig heeft om te worden wat het in wezen is. Bij een behandeling met de metamorfose techniek is de beoefenaar – als de aarde – zonder oordeel en zonder verwachtingen aanwezig. Het doel van de behandeling is de levenskracht in de cliënt vrij te maken en ruimte te geven, zodat deze kan worden wie hij in wezen is. Een behandeling met de metamorfose techniek kan door iedereen overal en altijd worden toegepast. Het gaat erom ruimte te geven aan de cliënt, zodat deze in volle vrijheid van binnenuit kan veranderen.

Probeer deze behandeling eens uit en schenk jezelf een prachtige ervaring voor het nieuwe jaar! Ben je nog steeds aan het twijfelen over een eindejaarsgeschenk voor een dierbare, dan kan je bij mij nog steeds terecht voor een geschenkenbon.

Een behandeling duurt 60 min. En kost 50 Euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s