Do-in

Do-in is een systematische manier van zelfmassage. Door vingerdruk, klop-, rek- en strijkbewegingen in combinatie met ademhaling wordt de vitale energiestroom in lichaam en geest geactiveerd en geharmoniseerd. Het is een eenvoudige, intuïtieve vorm van massage die door iedereen en overal kan worden toegepast. Do-in geeft je meer energie, maakt je evenwichtiger, sterkt je lichaam en voedt je intuïtie. Het is een doeltreffende methode om bijvoorbeeld hoofdpijn, stijve nek, spierpijnen allerhande en zelfs stress te verhelpen. De positieve effecten ervan ervaar je vrijwel onmiddellijk.

Door de verschillende posities en bewegingen, worden de meridianen in het lichaam gestrekt en worden de ademhaling en geest samengebracht tot een vloeiend geheel. Dit stelt het lichaam in staat om blokkades in de energiestromen op te lossen, energie op te slaan en vocht, ki en onmisbare voedingsstoffen naar alle uithoeken van het lichaam te sturen.

Veel mensen realiseren zich niet hoe groot het effect van mentale activiteiten op hun lichaam en gezondheid is. Het beoefenen van Do-In heft de negatieve effecten hiervan op. Het bevordert de mentale en fysieke stabiliteit en zorgt ervoor dat de organen niet meer onnodig belast worden.

Gewoon even wat do-in op jezelf toepassen, helpt je om even uit de ratrace van de dag te stappen en je terug op te laden.

Tijdens een sessie leer ik jou aan hoe je Do-in kan toepassen. Eenmaal je het ervaren hebt en zelf kan toepassen. Je kan het gebruiken telkens het kan bijdragen om je fitter te voelen vb. bij het opstaan om de dag vlot te beginnen,  tijdens jouw middagpauze, tussen 2 vergaderingen door, wanneer je spanningspijnen ervaart, …

 stones-zen-macro-31231