Wat doe ik?

Mijn handen als instrument voor uw welzijn!

logo-5-transformaties

Rustige, grondige behandelingen met oog voor zowel lichaam, hart als ziel.

  • Voetreflexologie

Op de voeten bevinden zich duizenden reflexpunten, elk verbonden met verschillende organen, functies en delen van het lichaam. In de voetreflexologie wordt op deze punten druk uitgeoefend om het zenuwstelsel en het corresponderende deel van het lichaam te stimuleren. Het activeert daardoor de afweer, bevordert herstel en vermindert pijnen. Het geeft tevens een diep gevoel van ontspanning, waardoor spanning in de spieren afneemt en bezorgdheid en stress worden verlicht. Het stimuleert daarbij ook nog eens het zelfgenezingsproces van het lichaam. Dit alles draagt bij tot een verbeterd lichamelijk en emotioneel welzijn. Tijdens een behandeling worden de reflexen aan de boven-, onder- en zijkanten van de voeten gestimuleerd d.m.v. van verschillende druk- en massagetechnieken en grepen. Deze worden vooral uitgevoerd met duim, vingers en  handen. Eventueel kunnen er  andere hulpmiddelen gebruikt worden zoals bv. etherische olie en moxa. In de geschiedenis vindt men de toepassingen van reflexologie terug in verschillende culturen op plaatsen ver van elkaar verwijderd.

  • Shiatsu

Shiatsu is goed te vergelijken met acupunctuur, maar daar wordt gewerkt met naalden die op bepaalde punten (tsubo’s) gezet worden, terwijl bij Shiatsu druk gezet wordt met de vingers/handen/… op diezelfde punten. Een ander belangrijk verschil met acupunctuur is het fysieke contact. De patient voelt de warmte van de aanrakingen en ervaart dit als steun. Hierdoor voelt hij zich veilig genoeg om problemen te tonen die normaal afgeschermd worden. Dit is zeer belangrijk, omdat achter iedere klacht die aandacht vraagt, een andere klacht zit die zich verborgen houdt. Juist de aandacht voor deze kwetsbare plekken is het begin van de genezing.

  • Voice Dialogue

Voice Dialogue is een methode om beter om te gaan met onze deelpersoonlijkheden, onze rijke waaier aan verschillende « ikken ». Zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus enzovoort…

In een Voice Dialogue sessie leer je om vanuit een overkoepelende positie, zonder oordeel te kijken naar je eigen ikjes. Hoe beter we al     onze ikken leren kennen, hoe meer zicht we krijgen op ons functioneren én hierdoor ook de mogelijkheid ontvangen om op andere manieren om te gaan met het leven en de situaties waar we mee te maken krijgen.

Door dit dynamische proces kunnen we afstappen van automatismen en wordt ons leven niet langer geleid door die ikken. We komen tot          bewuste keuzes die onze kwetsbaarheid beschermen en voelen we ons krachtiger bij de beslissingen die we nemen.

Voor meer informatie over Voice Dialogue kan je terecht op de http://www.voicedialogue.be en op de webiste van Hal en Sidra Stone, de grondleggers van de methode – http://www.delos-inc.com

  • Voedings- en levensconsult

Tijdens een consult kijken we waar je energetisch uit balans bent en hoe we voeding en levenswijze kunnen aanpassen om het evenwicht te herstellen. We hebben ook aandacht voor de emoties uit het verleden die je meedraagt, en die je  verhinderen om gezond te leven en te eten. Daardoor zal je meer in contact komen met je fysieke en emotionele noden en inzicht krijgen in je levenspatronen.

Zo kom je stilaan terug tot de kern van jouw zijn en kan je het leven opnieuw ten volle beleven.

Je kan meer aan dan je denkt, alleen heb je soms een ondersteunende hand nodig. Gezonde voeding in combinatie met een behandeling zoals voetreflexologie of shiatsu helpen daarbij. Door deze keuze te maken help jij ook jezelf.

  • Gembercompressen

Gembercompressen zijn doeken die gedrenkt worden in heet gemberwater.

Gedurende minstens 30 minuten wordt om de paar minuten een verse warme doek op je rug, of een andere plek naar keuze, gelegd.

De intense warmte en ontgiftende werking van de gember dringt diep door in je lichaam, verwarmt, ontspant overbelaste organen en helpt je lichaam afvalstoffen afvoeren. Het zuivert en vergroot de fysieke en energetische doorstroming.

Naast hun diep ontspannende werking stimuleren ze o.a. de circulatie van het lichaam en heeft gember een ontgiftende en reinigende werking. De behandelingen kunnen eventueel helpen bij pijnen en stagnaties vb. spierpijn, artrose, artritis…. Gembercompressen zijn heerlijk ontspannend en zijn ook toe te passen bij allerlei winterkwaaltjes, zoals verkoudheid, vastzittende hoest, koude handen/voeten, slijmvorming.

  • Do-in

Veel mensen realiseren zich niet hoe groot het effect van mentale activiteiten op hun lichaam en gezondheid is. Het beoefenen van Do-In heft de negatieve effecten hiervan op. Het bevordert de mentale en fysieke stabiliteit en zorgt ervoor dat de organen niet meer onnodig belast worden.

Door de verschillende posities en bewegingen, worden de meridianen in het lichaam gestrekt en worden de ademhaling en geest samengebracht tot een vloeiend geheel. Dit stelt het lichaam in staat om blokkades in de energiestromen op te lossen, energie op te slaan en vocht, ki en onmisbare voedingsstoffen naar alle uithoeken van het lichaam te sturen.

JE KAN MEER DAN JE DENKT

Migraine, astma, rugpijn, misselijkheid, depressie, vermoeidheid, CVS, overgewicht, spierpijnen, … Allemaal klachten die er op wijzen dat je lichaam niet meer in evenwicht is.

Ik reik je lichaam ondersteuning aan. Je kan meer dan je denkt, alleen heb je soms een ondersteunende hand nodig. Gezonde voeding in combinatie met een behandeling zoals voetreflexologie of shiatsu helpen daarbij. Door deze keuze te maken help jij ook jezelf.

stones-zen-macro-31231