Een nieuwe behandeling: Metamorfosetechniek

Geschreven op 18 december 2013 door Helga Schroyens

metamorfose1

Robert St John ontdekte deze techniek via de voetreflexologie. Gaston St. Pierre werkte ze verder uit en verspreidde ze. Door eenvoudige aanrakingen van de spinale reflexen van voeten, handen en hoofd wordt de innerlijke levenskracht vrijgemaakt. Hierdoor kunnen vastzittende blokkades (die vaak ontstaan zijn in de prenatale periode) worden opgeheven. Je levenskracht kan terug vrij stromen!

De techniek bestaat uit een aantal zachte aanrakingen op voeten, handen en hoofd. Deze serie aanrakingen brengt een diepe ontspanning te weeg.

Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzones van de wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn. Geef je over aan aan je eigen levenskracht zonder controle of beter weten van het denken. Je levenskracht zit in het onderbewustzijn en weet wat je nodig hebt om te worden wie je in potentie bent. Geef deze levenskracht de ruimte om in lichaam en geest blokkades op te ruimen. Dan staat niets je meer in de weg en houd niets je meer tegen!

Metamorfosetechniek lijkt in de praktijk qua techniek verwant met voetreflexologie, alleen worden niet alleen de voeten behandeld, maar ook de handen en het hoofd.

Waarom worden dan precies de voeten, de handen en het hoofd behandeld:

– Onze voeten zijn niet alleen belangrijk voor ons fysiek evenwicht, maar stellen ons ook in staat letterlijk en figuurlijk stappen voorwaarts te zetten in het leven.

– Met onze handen zijn we vaak druk bezig, we zien hierin ook het woord handelen terug, m.a.w. daadwerkelijk dingen doen en uitvoeren.

– In ons hoofd wordt heel wat denkwerk verricht, zodoende is psychisch evenwicht even belangrijk als fysisch evenwicht bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Er is hier dus sprake van een drie-eenheid, waarmee de samenhang van de behandelde lichaamsdelen benadrukt wordt. Het is een holistische benadering.

Een zaadje heeft de aarde nodig om een plant of een boom te worden. De aarde lost de harde structuur van het zaad op, zodat de kiemkracht vrijkomt en het zaad kan worden wat het in potentie is: een eikel wordt een eik, een zonnebloempit wordt een zonnebloem. De levenskracht van het zaad haalt uit de aarde wat het nodig heeft om te worden wat het in wezen is. Bij een behandeling met de metamorfose techniek is de beoefenaar – als de aarde – zonder oordeel en zonder verwachtingen aanwezig. Het doel van de behandeling is de levenskracht in de cliënt vrij te maken en ruimte te geven, zodat deze kan worden wie hij in wezen is. Een behandeling met de metamorfose techniek kan door iedereen overal en altijd worden toegepast. Het gaat erom ruimte te geven aan de cliënt, zodat deze in volle vrijheid van binnenuit kan veranderen.

Probeer deze behandeling eens uit en schenk jezelf een prachtige ervaring.

Kuzu? Koedzu? Wat is dat nu weer?

Geschreven op 27 juni 2013 door Helga Schroyens

kuzu-plant-177x300

Kuzu is het zetmeel afkomstig van de wortel van de kuzu-plant Pueraria salvatica. De kuzu-plant is een wilde wingerdplant, die in een bergachtige omgeving groeit en die zich om bomen slingert. De wingerdplant is zo krachtig dat het de bomen uiteindelijk met haar kracht kan omleggen.

Zij heeft heel lange wortels, die diep de bodem in gaan. De plant wordt geoogst wanneer het sap, rijk aan zetmeel, sporenelementen en levenskracht van de plant, in de wortel verzameld is.

De wortels worden geplet tot pulp, die wordt met koud bergwater gespoeld en daarna gezeefd. Hierna wordt het zetmeel opnieuw gespoeld en krijgt het tijd om te bezinken. Dit wordt enkele keren herhaald waarna het wordt gedroogd. Het eindproduct is een krijtachtige massa: kuzu-zetmeel. Het is meestal te verkrijgen in poedervorm of in brokjes.

Toepassing Kuzu is een ideaal bindmiddel voor soepen, sauzen en desserts. Het is een zeer goed natuurlijk alternatief voor industriële bindmiddelen. Kuzu geeft glans aan soep en geeft sauzen een zijdeachtige, niet-melige textuur, zonder de smaak te beïnvloeden.

Kuzu is vanwege zijn medicinale toepassingsmogelijkheden al sinds de oudheid een hoofdbestanddeel van veel plantaardige, medicinale bereidingen. Het wordt een heilzame werking toegeschreven bij diarree, koorts, maag- en darmproblemen, beginnende griep of verkoudheid, gebrek aan eetlust, bloedziekten en vermoeidheid.

Hoe kuzu gebruiken? Los een opgehoopte lepel kuzu op in koud water. Breng dit al roerend aan de kook. Ga door met roeren terwijl het kookt, totdat de massa doorschijnend is. Om een saus te binden moet men de kuzu altijd oplossen in een koude vloeistof, en aan het einde van het kook-proces aan de bereiding toevoegen.